Podcast

De Onderwijsvernieuwers

In de nieuwe podcastserie van het Versnellingsplan, De Onderwijsvernieuwers, gaan Tjip de Jong en Philip Stein in zes afleveringen in gesprek met onderwijsvernieuwers uit het hoger onderwijs over innovatie met ICT. Voor welke opgaven en ontwikkelingen staan we als hoger onderwijs? Hoe geven we vorm aan de gewenste ontwikkelingen? 

De eerste afleveringen zijn nu te beluisteren op Soundcloud en Spotify.

Aflevering 1:  Transitieagenda Leren Digitaliseren

In de eerste aflevering staat de Transitieagenda Leren Digitaliseren centraal. Wat houdt de gewenste transitie in? Waarom is dit nodig? En hoe gaan we hiermee mee aan de slag? We bespreken dit met Marian Kat-de Jong, onderwijsvernieuwer en beleidsmanager bij het Leer- en Innovatiecentrum van Avans Hogeschool en Ilja Boor, senior curriculumvernieuwer voor interdisciplinair en transitiegericht onderwijs bij de Universiteit van Amsterdam. 

Beluister de podcast hieronder of via Spotify
.  

Aflevering 2:  Regie op leermaterialen

In de tweede aflevering bespreken we de Nationale Aanpak Digitale en Open Leermaterialen. Hoe komen we tot een groter aanbod en gebruik van open en toegankelijk digitaal leermateriaal? Wat vraagt dit van de instellingen en de docenten? Welke afspraken en randvoorwaarden zijn nodig op het vlak van auteursrechten, data en inkoop? Huib de Jong (kwartiermaker open digitale leermaterialen en auteur van de nationale aanpak) en Robert Schuwer (lector OER aan Fontys Hogeschool en aanvoerder van de zone Digitale leermaterialen) gaan hier dieper op in tijdens deze aflevering. 

Beluister de podcast hieronder of via Spotify
.  

Deel deze pagina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Startup-in-residence-edtech
Strategie
Startup in Residence EdTech

Snel naar: Challenges Over Updates Contact Wil jij met je startup of onderwijsinstelling samenwerken aan een innovatieve oplossing voor een

Transitieagenda Leren digitaliseren

Transitieagenda Leren digitaliseren Digitalisering als breekijzer voor de gewenste transitie in het hoger onderwijs Een hoger onderwijs met meer variatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies