Samen Versnellen spel

Wil je van opleidingsroutes naar studentroutes?

Speel dan samen met je collega’s Samen Versnellen, een spel ontwikkeld door de zone FlexibiliseringSamen Versnellen is een teamtrainingspel ontwikkeld in samenwerking met hogescholen en universiteiten en bevat realistische studentvragen uit de praktijk. 

 

Wat is het doel van het spel?

Het doel is om samen met collega’s te ontdekken wat flexibilisering inhoudt voor het onderwijs en de organisatie.  Je gaat aan de slag met bijgeleverde praktijksituaties of levert een eigen voorbeeld aan, om zo onderling kennis te delen en met elkaar oplossingen te bedenken voor verschillende vraagstukken.

Voor wie is het spel?

Samen Versnellen kun je het beste binnen je eigen onderwijsinstelling spelen met collega’s van verschillende afdelingen, zoals docenten, een kwaliteitsmedewerker, het management, de functioneel beheerder en de procescoördinator. Het is dus geschikt voor collega’s uit zowel de organisatie- als de onderwijskant binnen een instelling.

samenversnellen_cocreatie_spelbord_leiden_IMG_4325

Hoe werkt het?

In vier spelrondes ga je aan de hand van concrete studentvragen met je team oplossingen zoeken en ervaren waar de knelpunten liggen, kijken wat nu al mogelijk is en onderzoeken welke studentvragen extra uitwerking nodig hebben. 

De verdiepingsronde biedt inzicht in gezamenlijke uitgangspunten en geeft handvatten om verdere stappen te zetten richting het faciliteren van flexibele studentroutes. Je kunt ook individuele doelen van de instelling toevoegen aan het spel. Daarnaast ben je als spelleider vrij om aanpassingen te maken waar nodig. Afhankelijk van waar de behoefte en kennis omtrent flexibel studeren ligt zijn onderdelen moeilijker of makkelijker te maken door de spelleider. De handleiding van het spel kun je onderaan deze pagina downloaden.

Bestel het Samen Versnellen spel

Het spel is gratis beschikbaar voor onderwijsinstellingen zolang de voorraad strekt. Je kunt een doos bestellen via onderstaand formulier.

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)

Download de spelhandleiding hier 

Deel deze pagina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Heb je vragen over het spel? Neem dan contact op met:

Sam Stuijver   sam.stuijver@surf.nl

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
Startup-in-residence-edtech
Strategie
Startup in Residence EdTech

Snel naar: Challenges Over Updates Contact Wil jij met je startup of onderwijsinstelling samenwerken aan een innovatieve oplossing voor een

Transitieagenda Leren digitaliseren

Transitieagenda Leren digitaliseren Digitalisering als breekijzer voor de gewenste transitie in het hoger onderwijs Een hoger onderwijs met meer variatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies